Wat te doen als een loslopende hond een aanval uitlokt?

Wat te doen als een hond is aangelijnd en slechte manieren begint te vertonen.

Op dit punt zou ik de leider van de hondenroedel de leiding geven. Dat betekent dat de hond eerlijker overkomt, als de menselijke leider de hond de leiding laat nemen. Dat betekent dat ik de leiding heb, en de hond op zijn gemak is. Dat klinkt eng als je nieuw bent in hondenbezit of zelfs nieuw in hondentraining. Het is eng als je nieuw bent met hondenbezit en niet weet waar te beginnen.

Je zult veel geduld moeten hebben en minstens een jaar gestructureerde gehoorzaamheid. Wat het naar mijn mening zeker waard is. Als u deze fase bereikt, dan zijn u en uw hond een heel goed begin van een prachtig leven samen. Op dat punt kunnen we gaan zitten en nadenken over de rest van wat het leven ons te bieden heeft.

Veel kleine maaltijden. Veel kleine traktaties. Veel kleine uitstapjes. Ik zou er zelfs nooit aan denken om mijn meisjes apart van elkaar te voeden. Dat zou te veel gevraagd zijn. Ik zou ze nooit twee keer of samen meenemen op dezelfde reis. Het zou oneerlijk voor ze zijn omdat we ze onbeschermd zouden laten reizen. Het feit dat we helemaal alleen samen waren, in een onbekend gebied, terwijl anderen gezien werden, was genoeg om de beslissing heel moeilijk te maken.

Maar voor mij, en anderen, waren we ervan overtuigd dat we ons geen zorgen hoefden te maken over hun veiligheid tijdens de reis. Toen raakte ik ervan overtuigd dat ik echt de roedelleider moest zijn. Omdat we helemaal alleen waren, betekende dat niet dat we verwaarloosd moesten worden. Het samenzijn was een constante in alles wat er in ons leven gebeurde. Als we de meeste tijd alleen waren, zou het erg saai worden. De meesten van ons waren liever in het gezelschap van anderen dan alleen.

 

 

De meesten van ons begonnen met kleine uitstapjes. De jongens gingen bijna overal met ons mee. We stopten bij elke rustplaats, wat super was voor de jongere honden, want ze werden onhandelbaar. Ze zaten achter vrachtwagens aan, meestal tegen stilstaande auto’s, of probeerden in het vuilnis te komen terwijl wij in de camper zaten. Wat een lol was dat!

Het “beste” deel van de “reis” waren de wandelingen, die voor mij het hoogtepunt van de reis waren. We stapten uit de camper, maakten een wandeling naar het park, mooie bomen, of gingen naar het strand. Het weer was altijd geweldig. Het werd nooit warm in de camper. Ik denk dat we allemaal het gevoel hadden dat we iets bereikt hadden. De meeste wandelingen waren ‘s middags om een uur of drie, als de zon scheen.

Sommige van de andere “lessen” die ik onderweg heb geleerd, waren dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze ooit zou moeten weten. Zoals hoe je je aandacht volledig op je geliefde hond kunt richten in plaats van op je schijnbaar drukke telefoon of geïrriteerde buren. De relatie die ik had met mijn vader en zoon was als niets wat ik ooit eerder had gezien. Ik zag ze de hele tijd spelen en met elkaar omgaan.

Ik heb geleerd dat ik graag met mijn honden praat. Ik luister naar ze en denk: “Welzijn is zo belangrijk, zeggen ze.”

Ik weet wat ze nu zeggen. Bedankt om mijn week speciaal te maken! Ik kijk er naar uit om je te zien op de “gggg” in de herfst.

Nu, excuseer me terwijl ik mijn jurk en hakken aantrek en ronddans tot ik goed gekleed ben, terwijl jij mijn gedachten-lezende geest leest.

Woef, Kitty

Vaarwel en Goodennes

Nog een gelukkig laatste weekend.