Wat is het gekarameliseerde speeksel

Het gekarameliseerde speeksel op de tong van een hond, en de onevenredige grootte van zijn ogen in verhouding tot zijn lichaam maken hem een stuk enger dan hij eigenlijk is. Waar zijn honden dan bang voor?

Volgens degenen die het gedrag van hun eigen of een andere hond onder het noodweer hebben waargenomen, terwijl weer anderen getuige zijn geweest van de grillige kenmerken van een hond die schrikt van donderslagen, heeft deze ene vorm van paranormaal verschijnsel bij ons extra vragen opgeroepen.

Het gedrag van de bange hond verschroeit de huid, en ontlokt hoestbuien. Hij of zij krabt ook aan de oren, hijgt, veegt de mond af, kwijlt en krijgt black-outs. Als het op honden aankomt, is Smokkeloultom een reële mogelijkheid.

Sommige honden produceren inderdaad een soort vloeistofachtige substantie bij het afknippen van hun oren. Het is niet prettig om de drang te voelen om over te geven wanneer dit gebeurt. Voor hen lijkt dit echter het zoveelste bizarre gedrag te zijn, terwijl wij met opgeheven hoofd en kwispelstaart rondlopen.

Anderen, zoals Basset Hounds, of honden die gefokt zijn voor hun scherpe reukzin, of wat dat betreft van verschillende rassen die te veel presteren voor hun louter geweldige bouw om hen te kwalificeren, kunnen tijd nodig hebben of zelfs helemaal niet om eraan gewend te raken.

 

 

Wat is de verklaring voor de vreselijke fobie voor onweer?

Beide hierboven genoemde zaken stellen ons gerust dat het gedrag van bange honden kan worden gewijzigd of zelfs verlicht door verschillende soorten therapie en medicatie.

Vind hulp voor de honden die geterroriseerd worden door onweer met deze drie nuttige tips:

1. Vaak wordt het ongewenste gedrag na verloop van tijd erger. Dus wat er ook gebeurde om u ervan te weerhouden uw hond op te jagen of bang te worden voor de storm, kan zich ook ontwikkelen tot een fobie die enige gedragsaanpassing vereist.

2. Als het gedrag nu aandachtzoekend is, is succesvolle gedragsmodificatie ook op zijn plaats. Want als er geen aandacht wordt gegeven (bv. aaien of schudden kan leiden tot meer paniek), kan als gevolg daarvan de hond worden aangeleerd om dit gedrag voort te zetten.

3. Hoe een bange hond slaapt kan veel onthullen over zijn of haar angstige gemoedstoestand. Controleer of hij spastisch is, als hij traag en methodisch beweegt, kan dit een goede aanwijzing zijn dat haar iets dwars zit.

4. Andere belangrijke aanwijzingen dat uw hond aan deze fobie lijdt, is wanneer de hond zo hyper is dat hij zich bezeert door achter bewegende voorwerpen aan te gaan (onweer); wanneer hij schrikt van harde geluiden of onweer (maar niet de hele tijd); en wanneer hij een zeer passief lijden vertoont, met taps toelopend naar een trillende aanval-achtig gedrag.

Dit laatste is zeer kenmerkend voor een angst voor onweer en aanverwante factoren en versterkt het voorschrijven van een bepaald soort therapie of medicatie.

Kortstondige opsluiting in een bench, of oefeningen op een loopband, kunnen uw huisdier helpen snel over deze angsten heen te komen. Anders dan een dierenarts, kan uw bange hond behoefte hebben aan gedragsaanpassing en moet een goed-betrouwde deskundige beschikbaar zijn, vooral als de symptomen ernstig zijn.

Als u een ouder huisdier hebt, kan het zijn dat er een verandering in de naamgeving is geweest, misschien een verandering in het huishouden of zelfs veroorzaakt door een recente ziekte of verandering in zijn of haar dieet. Oude honden hebben soms andere communicatievaardigheden, net als oude mensen, en misschien is dit de oorzaak.