Een Wespennest Verwijderen

Wespennest verwijderen

Als u een wespennest in uw huis of tuin ontdekt, is het altijd een goed idee om te proberen het te verwijderen voordat de wespen er hun nieuwe thuis van maken. Wespennesten worden meestal gebouwd door vrouwelijke wespen nadat ze hun eieren hebben gelegd. Deze nesten kunnen gemaakt worden van alles dat vezelig en elastisch is. Stengels van planten, kleine stukjes stof, draad, touw en papier zijn alle gebruikelijke materialen die gebruikt worden om wespennesten te bouwen. Afhankelijk van de plaats van het nest en de grootte van de kolonie, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om een volledig nest te verwijderen. Als je echter een geïsoleerd deel van je tuin hebt zonder bomen in de buurt, zal dit geen probleem zijn. Hier zijn enkele tips om veilig van wespennesten af te komen:

Snij het nestmateriaal weg

Als je het geluk hebt de wespen te betrappen terwijl ze een nest aan het bouwen zijn, kun je al het materiaal wegknippen dat ze gebruiken om het nest te bouwen. Een schaar met stompe punt is het beste voor dit werk. Je wilt niet het nest zelf wegknippen, maar al het materiaal dat de wespen gebruiken. Als het nest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt, probeer dan elke dag een dun laagje van het materiaal weg te knippen. Je zal snel merken dat de wespen hun nest verlaten hebben.

Stofzuig het gebied en sluit het af

Stofzuig elke dag om alle stukjes nestmateriaal van de grond te verwijderen. Dicht kieren en spleten af met duct tape of kit. Wespennesten worden vaak gebouwd onder bomen en rond andere structuren waar er nauwe openingen zijn. Stofzuig het gebied grondig om alle stukjes nestmateriaal te verwijderen en dicht kieren en spleten af met ducttape of kit. Wespen nestelen vaak in muren of onder vlonders en andere buitenstructuren. Dicht deze plekken af met een product dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld.

Gebruik een insecticide

Als het nest toegankelijk is en een voldoende grote opening heeft, kan je het meestal leegzuigen en het van binnenuit verzegelen. Als u niet bij de binnenkant van het nest kunt komen, moet u de buitenkant van het nest behandelen met een insecticide. Wespen worden erg aangetrokken door geel en zwart, dus zoek naar wespenvallen die deze kleuren gebruiken. Als je de buitenkant hebt behandeld, dicht je alle kieren en spleten af met duct tape of breeuwmiddel. Wespen worden erg aangetrokken door geel en zwart, dus zoek naar vallen die deze kleuren gebruiken.

Raadpleeg een professionele ongediertebestrijder.

Als je besluit om zelf te proberen je wespennest te verwijderen, wees dan voorbereid op een smerige en mogelijk gevaarlijke klus. Als het nest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt, probeer dan elke dag een dun laagje van het materiaal weg te snijden. Je zult al snel merken dat de wespen hun nest verlaten hebben. Wat u met het nest doet nadat u het hebt verwijderd, hangt af van de wetten in uw gebied. In sommige gebieden is het illegaal om wespen te doden of te vangen, of om hun nesten te verstoren. In andere gebieden is het volkomen legaal om wespennesten die overlast veroorzaken te verwijderen. Raadpleeg uw plaatselijke autoriteiten om te weten te komen wat uw wettelijke mogelijkheden zijn.

Voorgoed van de nesten af.

Als u net zoveel van wespen kijken hebt genoten als van het eten van de wespen die u hebt gevangen, is het tijd om van het nest af te komen. Wespen zijn essentieel voor de gezondheid van uw tuin, omdat ze helpen de populaties van andere insecten onder controle te houden die planten zouden kunnen beschadigen. De beste methode om voorgoed van wespennesten af te komen is het inschakelen van een professionele wespenverwijderaar. Een professionele wespenverwijderaar weet precies hoe wespennesten veilig en effectief verwijderd kunnen worden. Wespen zijn nuttige insecten die nuttig zijn voor de bestuiving van planten en het bestrijden van andere insecten die planten schade toebrengen. Helaas zijn wespen ook een veel voorkomende plaag. Als u een wespennest in uw tuin ziet, kunt u proberen het nest zelf te verwijderen. Voordat u probeert het nest te verwijderen, moet u proberen vast te stellen om welke wesp het gaat en waar het nest zich bevindt. U kunt ook proberen de wespen weg te jagen door lawaai te maken, insecticide te gebruiken en zelfs met een stofzuiger te zuigen. Als het nest eenmaal is verwijderd, kunt u maatregelen nemen om te voorkomen dat wespen zich in de toekomst op dezelfde plek nestelen.