Aloë Vera – De wonderbaarlijke plant voor huid en haar!

Aloë Vera is een verbazingwekkende plant die veel actieve ingrediënten bevat die geweldig zijn voor huid en haar. Laten we eens kijken naar een aantal van deze ingrediënten en hoe ze kunnen werken om de huid te genezen en te hydrateren tegen beschadiging en de cellulaire aanmaak te bevorderen.

Understanding Aloe Vera

Het is gemakkelijk om sommige ingrediënten in aloë vera producten te herkennen, omdat ze dominant zijn in de plant en ze zullen als eerste worden vermeld bij de ingrediënten, meestal te vinden in de sectie ‘moisturizer’. Dan zijn er nog andere ingrediënten zoals ‘lichtstralen’, die eigenlijk antioxidanten zijn en die een natuurlijke gloed aan je huid geven, zodat die er jeugdig en gezond uitziet!

Andere factoren waar u op moet letten om het meeste uit uw vochtinbrengende crème op basis van aloë voor uw huid te halen, zijn hoe lang u het product in uw huid houdt en hoe vaak u het aanbrengt.

Verschillende vruchten helpen Aloë Vera bij de opbouw van collageen

Wanneer u de vruchten samen met de andere ingrediënten gebruikt, voorzien zij uw huid van vitaminen en mineralen waaraan het kan ontbreken, wat haar vervolgens zal helpen nieuwe cellen en vezels aan te maken.

 

 

Deze vezels vormen de basis van uw huid en zijn gemaakt van vezelige eiwitten, collageen en elastine genaamd. Je kunt je ze voorstellen als webstrengen die aan je huid vastzitten. Naarmate je ouder wordt, worden ze broos en gaan ze vaak trekken en breken, waardoor lijntjes en rimpels ontstaan. Aloë helpt hen om deze webstrengen weer op te bouwen, waardoor lijntjes en rimpels worden voorkomen.

Vezelproteïnen zijn belangrijk om de huid rond uw ogen strak en stevig te houden. Ze werken ook in symmetrie met elastine om uw huidcellen aan de oppervlakte van uw huid mollig en glad te houden.

Aloë Vera en collageen

Aloë Vera produceert pigmenten en functionele keratine, een ingrediënt dat helpt bij de opbouw van collageen. De gloed op de huid is dus een bijproduct van de werking van keratine. Zonder deze stof zou uw huid zijn vorm en stevigheid verliezen.

Verschillende fruitsoorten voor verschillende huidtypes

Wanneer je alle elementen in je recept hebt gestopt, is het gemakkelijk om te zien welke vruchten en groenten zullen werken met de slordige kam jaloersmakend. Begin met een sinaasappel vanwege het hoge vitamine C-gehalte dat bekend staat om het gezond houden van de huid tegen vitamine C-tekort.

Met een appel om een pasta te maken, kunt u het sap gebruiken om wonden te genezen en uitslag te verlichten en het kan ook worden gebruikt om de huid te verzegelen na een whitening lotion of peeling. Met het vruchtvlees van een papaja kunt u een pasta maken die effectief haar verwijdert en ook uw huid exfolieert.

Papaja- en ananasgezichtsbehandelingen zijn zo natuurlijk en brengen niet de nadelige bijwerkingen met zich mee die sommige andere elementen met zich meebrengen. In sommige gevallen helpen de papaja- en ananasextracten zelfs om je immuunsysteem te verbeteren en werken ze als antioxidanten.

Als je hebt geleerd hoe je de verschillende elementen in je keuken kunt gebruiken om je huid van binnenuit te genezen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom allergieën verdwijnen als je een gezichtsbehandeling met papaja of ananas gebruikt.

Ananas: Ananas bevat een grote bron van zuur, dat fungeert als een scrub voor je huid. Je kunt een papajapasta maken van het sap en de schil van een ananas door een ongeschilde ananas te pureren en te mengen met een eiwit. Dit reinigt je huid en stimuleert de groei van nieuwe cellen.

Granaatappels: Deze vruchten bevatten anti-oxidanten die het verschijnen van ouderdomsvlekken minimaliseren en je huid er jeugdig uit laten zien. Je kunt de pulp van een granaatappel ook gebruiken voor gezichtsbehandelingen, want het dient ook als een natuurlijke toner voor je gezicht.

Volle granen: Deze voedingsmiddelen staan erom bekend dat ze boordevol vezels zitten die het lichaam nodig heeft. Deze vezels fungeren als natuurlijke behandelingen voor uw huid en helpen ook om uw cholesterolgehalte te verlagen. Probeer geraffineerde voedingsmiddelen te vermijden en begin in plaats daarvan met het eten van hele voedingsmiddelen.

Vezels: U moet beginnen met het eten van meer volle granen, zaden, peulvruchten, noten en eieren om uw lichaam gezond te maken en ook uw haar te laten groeien. Het is misschien moeilijk te geloven, maar u zult resultaten zien zodra u de juiste voedingsmiddelen begint te eten.

Suiker: Zoete dingen zijn geweldig voor je haar en bovenal is suiker een diureticum, wat betekent dat het het lichaam laat leeglopen. Dit is niet goed voor je hart, maar je haar kan wel van deze truc profiteren.

Melk: Melk is een zeer effectieve natuurlijke vochtinbrenger. Droog haar is een puinhoop, en melk absorbeert de overtollige olie en sluit het in.

Eieren: Eiwit bevat slechts twee belangrijke ingrediënten: eiwitten en vetten.